Vattenskoterkörkort - som att ta körkort för motorcykel

Eftersom det går att efterlikna en vattenskoter med en motorcykel så är det också sedan 2022 en mycket liknande process, att ta körkort för båda dessa fordon.

En vattenskoter kan gå i hastigheter upp till 130 km/tim och ändå har det inte funnits något krav på körkort fram till 2022. Det är på många sätt annorlunda att köra runt på vatten emot att köra på vägar och gator på land. Men det har ändå skett många olyckor med vattenskotrar, där vissa till och med fått mycket allvarlig utgång.

1 maj 2022 blev det därför krav på ett förarbevis för alla som vill köra vattenskoter på sjöar, vattendrag eller hav. Det är något som måste följas även för de som varit vana vid att framföra fordonet innan kravet kom.

Enkelt att ta körkort för vattenskoter

För att få ett körkort för vattenskoter måste du gå en utbildning hos någon som är certifierad inom området. Enklast är att göra en sökning via internet på önskad ort och “vattenskoter förarbevis” eller “vattenskoter körkort”. Då kommer du hitta alla som arrangerar körkortsutbildningar för vattenskoter på din ort.

I utbildningen för förarbevis för vattenskoter krävs det att du ska lära dig teori och praktik. Allt för att du ska kunna köra vattenskoter på ett säkert och bra sätt. Det handlar om allt från hur du ska hantera möten med andra fordon eller badande, till hur du själv ska kunna känna dig säker när du kör din vattenskoter.

29 Jul 2023

Välkommen

Vi har lång erfarenhet av åkeribranschen. Vill du veta mer om just lastbilar och åkeribranschen? I så fall så har du kommit helt rätt. På denna sida kommer vi att skriva mycket om lastbilar och om allt som rör detta spännande område. 

Läs mer om oss


Senaste artiklarna