Skrotbil på väg!

Var tar alla bilar vägen, när de åker till skroten? Är det en magisk plats där bilar blir som nya igen? Eller är det en anhalt där duktiga mekaniker plockar isär bilarna för återvinning?

Vad eller vem är det som bestämmer när en bil har kört sin sista kilometer? Det kan vara du som har tröttnat på att pumpa in pengar i en bil som är gammal, och som hela tiden går sönder. Eller så kan det vara försäkringsbolaget som hellre ersätter en rejält krockad bil, än att lämna in den för reparation. Vilken anledningen än är, så hamnar bilen till slut på en bilskrot. En plats där uttjänta bilar hamnar för att tas omhand, innan de når sin slutliga destination där de smälts ner och blir till nya bilar, eller till andra saker i metall.

Köpa begagnade delar

Har du någonsin undrat var alla begagnade bildelar kommer ifrån? Då vet du nu att de ofta kommer från en bildemontering eller bilskrot. Där plockar duktiga mekaniker isär bilarna för att ta hand om allt som är miljöfarligt, men även sådant som fortfarande går att använda. Det kan vara en stereo, backspeglar, motor eller däck. Att återanvända på detta vis är en handling som sparar på miljön och som gör att bilskroten kan dra in lite extra pengar på sitt arbete. För dig som köpare av begagnade delar är det också en vinst, eftersom du slipper betala dyra summor för något som är i nästan samma skick som nytt.

17 Jun 2021

Välkommen

Vi har lång erfarenhet av åkeribranschen. Vill du veta mer om just lastbilar och åkeribranschen? I så fall så har du kommit helt rätt. På denna sida kommer vi att skriva mycket om lastbilar och om allt som rör detta spännande område. 

Läs mer om oss


Senaste artiklarna