Skrota bilen - det gör man enkelt i Stockholm

Det kan vara sorgligt att göra sig av med en gammal vän som varit med på många äventyr, men om man vet att den blir väl omhändertagen och delarna tas till vara i Stockholm är det ok att skrota bilen.

En gång i tiden var det en blank och stolt bil som rullade ut från fabriken och hamnade hos en nöjd ägare. Så gick åren, modellen blev gammal och inte längre så attraktiv. Lacken mattades och rosten började synas på stänkskärmarna. En dag orkade motorn inte längre och det blev stopp. Det var dags för bilskroten.

Ja, om inget dramatiskt, som exempelvis en brand, inträffar så är alla bilar välkomna till skrotning och demontering. Man ringer helt enkelt och beställer tid för att skrota bilen. Går det inte att ta sig dit för egen maskin så kommer de och hämtar den.

När man ska skrota bilen behöver man ha besiktningspapper och legitimation med sig

På en auktoriserad bilskrot tar de sedan väl hand om bilen. All olja och allt drivmedel hälls ut och tas tillvara. Därefter skickar man ett skrotintyg till Transportstyrelsen. Bilens tid som aktivt fordon är definitivt över.

Så plockas bilen ner, bit för bit. Det som går att använda igen sparar man och säljer på en hemsida. Allt stål och aluminium går att smälta ner och återanvända. Det som är miljöfarligt tar man till deponi där det hanteras på ett miljömedvetet sätt. Det enda som behövs för att man ska kunna skrota en bil är ägarbeviset och en legitimation.

18 Jan 2022

Välkommen

Vi har lång erfarenhet av åkeribranschen. Vill du veta mer om just lastbilar och åkeribranschen? I så fall så har du kommit helt rätt. På denna sida kommer vi att skriva mycket om lastbilar och om allt som rör detta spännande område. 

Läs mer om oss


Senaste artiklarna