Ropen skalla – vi köper din bil!

“Vi köper din bil!” Dessa ord kanske du som vill bli av med din slitna kärra drömmer om att få höra. Särskilt om det innebär snabb och smidig affär utan prut.

I dag är det många som är villiga att köpa bil till vilket pris som helst. Och de håller inte tyst om det heller! Faktiskt har en hel rörelse vuxit fram, som endast syftar till att köpa personers bilar. Och med rörelse menas alltså affärsrörelse. Det finns många företag som har bilförsäljning och bilinköpning som affärsidé.

Den som arbetar inom PR och reklam vet att det finns många sätt att få ut ett budskap. Till exempel kan man köpa dyra annonsplatser i TV, tidningar och radio. Ett annat sätt är att affischera på stan. Ett tredje är att marschera gatorna fram och ropa slagord, som till exempel “Vi köper din bil!”

Vi köper din bil – så du slipper hantera kontakten med bilens nästa ägare

Du bör med andra ord inte dra öronen åt dig om någon smyger upp till dig i en gränd och viskar “vi köper din bil”. Det är bara en ny typ av direct consumer marketing som är igång. Men faktiskt så är det så fint ordnat med denna sorts bilförsäljare, att de hänger sig åt det som du själv kommer att slippa om du anlitar deras tjänster.

Väljer du att sälja din bil till ett företag som köper och säljer bilar på regelbunden basis, kommer du nämligen kunna undvika att själv behöva ha någon direkt kontakt med den egentliga slutkunden (en annan bilförare). Många menar att det kan vara värt någon kronas mindre avans, bara man slipper märkliga telefonsamtal mitt i natten bara för att man lagt ut sin bil på annons.

4 Apr 2023

Välkommen

Vi har lång erfarenhet av åkeribranschen. Vill du veta mer om just lastbilar och åkeribranschen? I så fall så har du kommit helt rätt. På denna sida kommer vi att skriva mycket om lastbilar och om allt som rör detta spännande område. 

Läs mer om oss


Senaste artiklarna