Planera er cup noggrant för lägre omkostnader

Som förälder till ett idrottande barn så har man en härligt tid framför sig. Om barnet i fråga håller på med en lagidrott så lär det sig mycket om respekt, om värdegrunder och om andra viktiga saker och på köpte så får det också nya vänner som ofta följer med genom hela livet. Adderar man dessutom den glädje som idrott för med sig – spänning, att vinna (och ibland förlora; något som även det är viktigt) tillsammans och där man själv som förälder får knyta band till andra föräldrar.

Vidare så ska man inte heller i denna tidsålder bortse från fördelarna som ligger i att barnet får den träning som det behöver; i och med att skolan drar in på gymnastiken och att vi rent krasst rör oss mindre så behöver man ofta idrott för att få den rörelse och träning som behövs.

Med alla dessa fördelar nämnda så ska vi titta lite närmare på en av de saker som idrottande lag alltid har som mål för varje säsong: att få åka iväg på en turnering för att mäta sina krafter med lag från andra städer. Spännande för barnen – men ett ganska hårt jobb för föräldrarna då en sådan cup ofta för med sig kostnader. Vi tänkte därför säga följande: ju bättre man planerar – desto billigare kommer man undan.

För att planera lite bättre om ni kommer i ett liknande läge med era barn och står inför att åka på en sådan cup så tänkte vi rada upp några tips om hur ni kan komma lite billigare undan. Vi säger att ni bor i Stockholm och att cupen ska spelas i Sundsvall – ett avstånd som inte är pendlingsbart mellan matcherna. Tänk på detta!

  • Hyra buss. Här ska ni vara ute i god tid och ni ska även använda er av fördelen som ni har av att bo i Stockholm där fler bussbolag finns. Det här kommer att bli en stor kostnad – den buss ni ska hyra ska hyras över hela helgen – och det som kan sänka priset är följande: Kontakta alla bussbolag, ta in offerter, ställ dessa mot varandra och förhandla fram ett pris utifrån dessa. Ska ni hyra en buss så finns det också en annan fördel. Kolla om någon förälder har det körkort som krävs för att köra bussen. Många bussbolag i Stockholm kan lösa det till ett bättre pris. Att hyra buss behöver inte bli så dyrt och här gäller att ni är ute i god tid.
  • Boende. För barnen är detta ofta ordnat – gympasal, något gammal regemente etc. Men: för er föräldrar så kan det föra med sig en kostnad som blir hög. Här ska ni veta att ni bör vara ute i god tid och att ni definitivt inte behöver boka in er på Hotell Knaust i Sundsvall. Boka tidigt in er på ett vandrarhem i staden. Vill ni komma ytterligare billigare undan – se till att detta vandrarhem har ett gemensamt kök – då kan ni laga frukost och eventuella middagar ”hemma”. Ett trevligt sätt att umgås!
24 Jan 2023

Välkommen

Vi har lång erfarenhet av åkeribranschen. Vill du veta mer om just lastbilar och åkeribranschen? I så fall så har du kommit helt rätt. På denna sida kommer vi att skriva mycket om lastbilar och om allt som rör detta spännande område. 

Läs mer om oss


Senaste artiklarna