Lär dig häva sladd på en halkbana i Stockholm

För dig som håller på att ta körkort är den obligatoriska Risktvåan en viktig del av utbildningen. Du bokar halkbana genom din trafikskola i Stockholm.

Det spelar ingen roll om du lär dig köra bil under den snö- och isfria delen av året eller om du kör på snö och isgata. Du behöver alltid under säkra förhållanden känna på hur det är att få en sladd. Halt väglag kan uppstå under hela året.

På hösten kan löv försämra väggreppet och på sommaren vatten och lera. Känslan av att förlora kontrollen över bilen behöver inte ge upphov till panik om du vet hur du ska agera. Det räcker inte med att ha läst sig till hur du ska göra. Du behöver ha erfarenhet.

Öva och bli trygg på en säker halkbana

När du anmäler dig till en trafikskola ingår de båda obligatoriska kurserna Riskettan och Risktvåan i din utbildning. Riskettan är en teoretisk del medan Risktvåan till stor del innebär praktiska övningar. Du får tillgång till en bil och övar halkkörningen på en speciell halkbana i Stockholm.

En del tycker att halkkörningen är det roligaste momentet i körkortsundervisningen medan andra kan känna oro inför övningen. Ingen behöver vara orolig för att få sladd på en halkbana. Allt sker under trygga och säkra förhållanden. Det du får med dig efter övningen är säkerheten och erfarenheten som gör att du lättare kan hantera en svår situation om den uppstår när du har fått ditt körkort.

Mer om en halkbana kan du läsa här: https://www.halkbanastockholm.biz/ 

9 Apr 2023

Välkommen

Vi har lång erfarenhet av åkeribranschen. Vill du veta mer om just lastbilar och åkeribranschen? I så fall så har du kommit helt rätt. På denna sida kommer vi att skriva mycket om lastbilar och om allt som rör detta spännande område. 

Läs mer om oss


Senaste artiklarna