Lämna din bil till sin sista destination

Återvinn din bil genom att lämna in den till en bildemontering. Då kan du spara på miljön och samtidigt ge andra bilägare möjlighet att hitta delar till ett mycket bra och vettigt pris.

Det är fantastiskt så mycket som kan återvinnas idag. Har du en bil som inte längre är lönt att fortsätta laga, är det dags att lämna in den på en bilskrot eller bildemontering. Idag är det till och med lag på att alla bilar ska lämnas in, så att det inte står en massa skrotbilar ute i naturen. Väl på bilskroten ses bilen över och allt som är farligt för miljön avlägsnas, som drivmedel, bilbatteri och glödlampor. Av det som blir kvar sorteras allt som kan användas igen ut och tas omhand. På så vis kan du hitta begagnade delar till mycket bra priser. Har du tur kan du till och med finna begagnade delar som var helt nya när de sattes in i den skrotade bilen.

När det är dags för bilskroten

Du bestämmer själv när det är dags för din bil att skrotas. Ofta sker det när bilen är så pass skadad eller trasig att det bli för dyrt att fortsätta laga den. Bilar som kommer till en bilskrot i Stockholm kan vara gamla och slitna, men också krockskadade. I det senare fallet kan det vara bilar som är så gott som nya och beslutet att skrota har ofta fattats av försäkringsbolaget, med anledning av att en reparation är för dyr.

28 May 2021

Välkommen

Vi har lång erfarenhet av åkeribranschen. Vill du veta mer om just lastbilar och åkeribranschen? I så fall så har du kommit helt rätt. På denna sida kommer vi att skriva mycket om lastbilar och om allt som rör detta spännande område. 

Läs mer om oss


Senaste artiklarna