Gå en mopedkurs i Stockholm

Om du inte hör till undantagen så måste du gå en mopedkurs för att få köra EU-moped i Stockholm. Men som tur är så är det ganska enkelt att få förarbevis.

Man måste inte gå mopedkurs och ta moppekort för att få köra moped. Om du är född före den första oktober 2009 så får du nämligen köra moped klass II utan att du behöver ha ett förarbevis. Och om du har ett körkort med annan behörighet, vilken som helst, så får du köra moped klass I, alltså det som i folkmun kallas EU-moppe.

Fast detta hjälper förstås dig inte som är född senare eller som inte har något körkort alls. Och om du funderar på att skaffa moppe så är det förmodligen en EU-moped du vill ha. Med en klass I-moped tar du dig nämligen inte fram i högre hastighet än maximalt 25 km/h, och det känns säkert mindre kul.

Mopedkursen är lätt att klara av

Men, misströsta inte. Det är ingen stor sak att skaffa sig ett förarbevis för EU-moped. Grundförutsättningen är att du är minst 15 år gammal och att du har införskaffat ett körkortstillstånd. Sen är det bara att du bokar in dig på en mopedkurs i Stockholm, om det är där du bor.

Endast behöriga trafikskolor får ge mopedkurs, så det är inte säkert att du kan välja vilken trafikskola som helst. Men det finns ändå tillräckligt många att välja mellan i Stockholm. Utbildningen är i grunden på tolv timmar och avslutas med ett teoriprov. Klarar du det så är kortet ditt.

Du kan läsa mer kring en mopedkurs, gå till denna sida: https://www.mopedkursstockholm.se/ 

23 May 2023

Välkommen

Vi har lång erfarenhet av åkeribranschen. Vill du veta mer om just lastbilar och åkeribranschen? I så fall så har du kommit helt rätt. På denna sida kommer vi att skriva mycket om lastbilar och om allt som rör detta spännande område. 

Läs mer om oss


Senaste artiklarna