Flera fördelar med att ta körkort

Du kan slippa att pendla till jobbet med kollektivtrafiken om du tar körkort. Underskatta dock inte processen. Praktik varvas med teori och du behöver också ta dig igenom halkkörningen.

Jaha, ännu en dag på tunnelbanan. Försenad. Igen. Och sätena luktar som vanligt urin och längst ned i vagnen skriker en påtänd narkoman som behöver någon form av hjälp som inte finns här på tunnelbanan. Det är bara några av de saker som alla pendlare i Stockholm behöver stå ut med. Längtan efter ett körkort är stor. Du kanske redan har anmält dig till en trafikskola. Det är bra. Där får du professionell handledning av experterna och din väg mot körkortet går betydligt snabbare jämfört med att köra hemma. Det innebär dock inte på något sätt att vägen mot det berömda körkortet är krattad och klar. Långt därifrån. Körkortsutbildningen är en helhetsprocess där många delar ska in. Körning, teori, riskanalyser och halkkörning.

Obligatoriskt i körkortsutbildningen

Att köra halkbana i Stockholm kan vara den erfarenhet under körkortsutbildningen som du har störst nytta av. Halkbanan är en säker plats att verkligen få erfara och träna på hur du ska agera i skarpt läge. Får du sladd på bilen ute på vägen om det är is, vatten eller lera på vägbanan kan du vara sekunder från att ligga i diket. Eller till och med ännu värre. Halkan är det som formellt kallas för “risktvåan” och är en obligatorisk del av körkortsutbildningen innan du får lov att köra upp för en instruktör.

20 Apr 2021

Välkommen

Vi har lång erfarenhet av åkeribranschen. Vill du veta mer om just lastbilar och åkeribranschen? I så fall så har du kommit helt rätt. På denna sida kommer vi att skriva mycket om lastbilar och om allt som rör detta spännande område. 

Läs mer om oss


Senaste artiklarna