Elektronisk körjournal för förmånsbil

Du kan installera en app där du får automatisk körjournal. Den registrerar resor i tjänsten och privat, och du kan lätt redovisa rätt belopp för din förmånsbil. Det är smarta funktioner.

För dig som får använda arbetsgivarens bil även för dina privata resor är det här en app som underlättar för dig att hålla kollen. Det du kör privat är en skattepliktig förmån, och det är även den trängselskatt som avser privat körning. Denna körjournal-app kan hantera körjournal för förmånsbil och mer därtill. Du slipper en hel mängd pappersarbete, och det underlättar även för den som räknar lönerna. Appen är ett exempel på IoT, Internet of Things, och det är teknologi på hög nivå.

Körjournal-appen underlättar ditt arbete

Trängselskatt registreras automatiskt med denna smarta app, eftersom den håller reda på var du kör någonstans. Om arbetsgivaren också betalar parkeringsavgifterna när du är ute privat ska även detta förmånsbeskattas. Appen genererar också underlag för Skatteverket, så att du deklarerar rätt när det är dags. Det är enkelt att använda körjournal-appen, för du ställer själv in om resan är privat eller i tjänsten. Skulle du råka göra fel går det att ändra i efterhand. Du slipper krångliga blanketter utan registrerar enkelt i appen.

Myndigheterna sätter gränser för hur mycket CO2 bilar får släppa ut, och denna rapportering underlättas med modern teknologi. Appen mäter alltså koldioxidutsläpp, så även detta har du hjälp med. Över huvud taget är detta en mycket arbetsbesparande app, både för dig och för ekonomiavdelningen. Den underlättar ditt arbete varje dag.

15 Sep 2021

Välkommen

Vi har lång erfarenhet av åkeribranschen. Vill du veta mer om just lastbilar och åkeribranschen? I så fall så har du kommit helt rätt. På denna sida kommer vi att skriva mycket om lastbilar och om allt som rör detta spännande område. 

Läs mer om oss


Senaste artiklarna