Bilverkstad Tumba - välj rätt och spara pengar

Kan man lita på en bilverkstad i Tumba? Frågan är relevant sett till att det framkommit att många bilverkstäder utnyttjar sin position i syfte att tjäna pengar. Det handlar om att man som kund inte kan lika mycket om bilar och att man litar på vad bilmekanikern säger. Om denne visar upp ett fel - vem är man egentligen att ifrågasätta detta och hur vet man att den kostnad som anges är rimlig? Genom att välja rätt bilverkstad i Tumba så kan du lita på att allt sker enligt boken.

Reportaget har några år på nacken nu, men det är tyvärr lika aktuellt. Det som skedde var att man från Kalla Fakta tog en bil som nyligen besiktigats av en professionell mekaniker och som inte hade några som helst problem. Bilen i fråga lämnades sedan in till flera olika verkstäder som fick ställa en diagnos på ett störande ljud från motorn - ett ljud som nämnda mekaniker skapat genom att lossa på ett litet reglage.

Hitta en trygg bilverkstad i Tumba

De flesta av dessa verkstäder misslyckades med att lokalisera detta problem. Men däremot så lyckades man hitta flera andra detaljer på bilen som var i akut behov av åtgärder - kostsamma sådana. Med dold kamera filmades allting och där bilverkstäderna gav orimliga offerter på problem som alltså inte ens fanns. Detta gav vatten på kvarn till många skeptiker som redan innan misstänkt att man blivit lurad i samband med olika reparationer och service hos en bilverkstad.

Kan man lita på en sådan? Ja, det kan man - men det handlar också om att välja rätt. Ett relativt enkelt sätt att utesluta oseriösa aktörer är att använda sig av logik: om en bilverkstad i Tumba är ansluten till en större kedja så måste den också nå en viss verkshöjd för att bli detta. En oberoende, mindre verkstad har inte alls samma krav på att lämna kvalitativa jobb till rätt priser. Där tar man en risk. Väljer du exempelvis Mekonomen i Tumba så får du garantier, du få trygghet och du får en reparation av de problem som din bil de facto har - inte av påhittade sådana.

24 Jul 2022

Välkommen

Vi har lång erfarenhet av åkeribranschen. Vill du veta mer om just lastbilar och åkeribranschen? I så fall så har du kommit helt rätt. På denna sida kommer vi att skriva mycket om lastbilar och om allt som rör detta spännande område. 

Läs mer om oss


Senaste artiklarna