Bilar som skrotas

När man väl har fattat beslutet att bilen ska få gå till sin sista destination, bilskroten, så är det inte alltid lätt att veta vad som gäller. Här kommer information om skrotning av bilar.

Om man har bestämt sig för att skrota bilen i Uddevalla så är det en del saker som man ska tänka igenom. Kanske har man precis köpt nya däck eller satt in en ny del och vill själv ta dessa för att sälja vidare. Då måste man först och främst prata med det företag som ska demontera eller skrota bilen. Att ta hand om bildelar och sälja är en del av det som företaget tjänar pengar på, och därför kanske det inte är okej att plocka bort den. Man ska även veta om att när bilen går till skrot så ska man skriva över bilen på firman som demonterar eller skrotar. Det innebär att de blir nya ägare till bilen, men även att bilen inte längre får rulla på gatorna.

Vad som händer sen

När man lämnar in en bil till demontering så börjar firman med att plocka ut alla vätskor och delar som är miljöfarliga. Allt sådant sorterar man ut och skickar till återvinning. Därefter tar man bort alla delar som går att sälja vidare. För även om en bil inte rullar eller är krockad så kan det finnas helt nya eller nästan nya delar som går att använda på en annan bil. Det blir en positiv återvinning som sparar på miljön, och det blir till nytta för alla.

22 Mar 2021

Välkommen

Vi har lång erfarenhet av åkeribranschen. Vill du veta mer om just lastbilar och åkeribranschen? I så fall så har du kommit helt rätt. På denna sida kommer vi att skriva mycket om lastbilar och om allt som rör detta spännande område. 

Läs mer om oss


Senaste artiklarna