Återvinn mer - lämna in bilen till bilskrot

Det går att återvinna många delar på en skrotfärdig bil. Det absolut bästa är att lämna in bilen till en auktoriserad bilskrot, då tas bilen om hand på ett säkert och miljömedvetet sätt. Att återvinna hushållssopor och annat i hemmet är nästan en självklarhet för de flesta.

Däremot kan man ibland se bilar stå och skrota, som istället skulle kunna lämnas in till en bilskrot. Det finns auktoriserade bilskrotare i Vänersborg och på de flesta städer och orter. Där kan man lämna in bilen, och förutom att man kan få en slant för bilen tas varje del hand om på rätt sätt. Delar som går att sälja säljs vidare och det som inte går att använda tas hand om på ett sätt som är mycket skonsamt för miljön.

Köp begagnat istället för nytt

Vill du vara extra skonsam mot miljön kan du också köpa begagnade bildelar hos en bilskrot. Många gånger kan du få tag på delar som nästan är nya och på så sätt bidra till minskad konsumtion. Tillverkningen av många bildelar är mycket resurskrävande, både vid utvinning av råmaterial och själva tillverkningsprocessen. Dessutom transporteras delarna ofta långa sträckor, så genom att handla på din lokala bilskrot bidrar du också till att minska onödiga transporter. Dessutom stödjer du det lokala näringslivet, och de som arbetar på en bilskrot är ofta utbildade och kan hjälpa dig att hitta de delar som du behöver. Du gör både miljön och plånboken en tjänst genom att handla begagnat.

11 Feb 2021

Välkommen

Vi har lång erfarenhet av åkeribranschen. Vill du veta mer om just lastbilar och åkeribranschen? I så fall så har du kommit helt rätt. På denna sida kommer vi att skriva mycket om lastbilar och om allt som rör detta spännande område. 

Läs mer om oss


Senaste artiklarna